L’Hospital de Sant Pau és el conjunt modernista més important d’Europa i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Amb aquesta carta de presentació i després de quatre anys d’intensa restauració, el recinte espera convertir-se quan obri, el febrer, en un dels principals reclams del districte i de Barcelona.
El conjunt arquitectònic, on s’hi ubicava l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau abans de la construcció del nou edifici, es va construir entre 1905 i 1930 sota les ordres de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Ara, després d’un acurat procés de posada a punt de molts dels seus pavellons, obre les portes al gran públic com a mostra del llegat artístic i arquitectònic de la ciutat.
Ho farà, això si, cobrant entrada. Segons informa el diari El País, aquells que vulguin podran fer una visita guiada d’una hora per uns 14 euros. Els diners serviran per remodelar aquelles parts que encara esperen el seu torn. L’Ajuntament i la Fundació faran altres accions per promocionar el recinte, com una senyalització especial a l’avinguda Gaudí i als transports propers. Segons el mateix diari, l’hospital també podria llogar algunes sales per acollir esdeveniments.
Les visites a l’històric hospital de Sant Pau permetran veure les sales que abans acollien l’administració del centre i el servei d’urgències, entre altres, així com també els jardins interiors.
L’obertura està prevista per a finals de febrer, però sense una data concreta, i es faran diverses sessions de portes obertes perquè s’hi apropin els veïns.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram