El pou és al carrer Bragança. Foto: Districte

A finals de gener es va acabar la restauració del pou del carrer Bragança, al barri de la Clota, que havia estat catalogat per l’Estudi de Paisatge de la Clota pel seu valor social, estètic, històric, productiu, simbòlic i ecològic.

Així doncs, aprofitant que l’Ajuntament feia unes obres a la zona també es va posar en marxa la restauració d’aquest pou, ja que és l’únic que està situat a l’espai públic, segons es va determinar a l’Estudi de Paisatge de  la Clota. El pou és de disseny tradicional i té una profunditat de vuit metres. Abans de la restauració tenia un tancat al seu voltant i la reforma ha permès recuperar el seu disseny original. Els dos pilars laterals fan uns dos metres d’alçada i estan units per la part superior amb una biga de fusta que antigament aguantava una corriola o politja per col·locar una corda amb la galleda per extreure l’aigua.

El valor històric d’aquest pou fa que sigui tot un referent de la identitat del barri de la Clota. Aviat està previst que s’hi col·loqui una placa per recordar què va ser i significar aquest i altres pous del barri.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram