Activitat Carmel Amunt

Una de les iniciatives de Carmel Amunt. Foto: Carmel Amunt

L’associació que hi ha al darrere del Pla de Desenvolupament Comunitari del Carmel, Carmel Amunt, va fer fa pocs dies una activitat amb gent gran i jove, ‘Treu profit i reaprofita’, sobre una tasca que tothom hauria de tenir present: el reaprofitament alimentari. Aquesta iniciativa, però, representa només la punta de l’iceberg de totes les que han fet en els darrers 20 anys les entitats, persones o professionals que formen part de Carmel Amunt per fer del barri un lloc millor per viure.

Tal com explica un tècnic del Pla de Desenvolupament Comunitari del Carmel, Joan Pol Sala, s’han desenvolupat projectes perquè persones amb pocs vincles al barri puguin “fer xarxa” i altres per lluitar contra un dels grans problemes agreujats amb la pandèmia: l’aïllament. “Un grup de veïns fan trucades a persones que estan soles per acompanyar-les”, assenyala Sala.

Aquestes experiències són dues de les moltes per les quals Sala creu que el que més necessita un barri com el Carmel és “cohesió social”. La raó? Tal com insisteix, “juntes som més fortes. És a dir, si els problemes els afrontem des de la unió, podem aconseguir més coses”. De moment, Carmel Amunt ha fet bastant de recorregut en aquest sentit. Ja ha aconseguit grans coses, com unir persones dispars amb més coses amb comú dels que sembla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram