mercat provisional

El mercat provisional d’Horta ja ha obert. Foto: Ajuntament

El mercat provisional d’Horta ha començat aquest dimarts 28 de novembre la seva activitat. L’edifici s’ha instal·lat en un espai verd situat a la confluència dels carrers de Porto i Lisboa, i l’obra del mercat i la urbanització de l’entorn ha tingut una inversió de poc més de 6 milions d’euros, finançats, en part, pels Fons Next Generation.

L’edifici és d’uns 1.400 metres quadrats i es tracta d’una proposta dels arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich. A més, l’Ajuntament preveu que, un cop acabin les obres del mercat definitiu i els paradistes s’hi tornin a instal·lar, part de l’estructura del mercat provisional es quedi de manera permanent en aquesta ubicació per formar part del nou parc del districte. I és que d’aquesta manera s’estalviarà la meitat del desmuntatge.

800 metres quadrats per a 30 establiments

Així doncs, la sala de venda del mercat provisional és de 800 metres quadrats. Aquest espai està destinat a 30 establiments, 26 d’ells alimentaris i els altres 4 no alimentaris. També hi ha un àmbit de parades especials no alimentàries, amb un porxo en voladís per a les exteriors, i la zona logística.

D’altra banda, l’accés principal del mercat provisional està situat a la cantonada est dels carrers Lisboa i Porto i n’hi ha dues més, en cantonades oposades, a les façanes sud i nord del nou edifici.
Amb tot, el pròxim dissabte 16 de desembre al matí està prevista la festa per celebrar la inauguració del mercat provisional, amb diverses activitats musicals i familiars.