Foto: PSC

El candidat pel Partit Socialista de Catalunya, Jordi Hereu, posa de relleu el nivell d’inversió pública que s’ha dut a terme durant aquests anys a Horta-Guinardó. Més de 250 milions d’euros, un 60% més que en l’anterior mandat, segons els socialistes. L’alcaldable promet no rebaixar aquesta inversió durant els propers quatre anys.

Quin és el gran projecte de la propera legislatura a Horta-Guinardó?

No renunciem a les inversions previstes als grans plans urbanístics de transformació i millora dels nostres barris ni a les estacions de metro de la Línia 9 del metro al Guinardó-Hospital de Sant Pau i a la plaça de Sanllehy, a Can Baró. Impulsarem la cobertura de la Ronda de Dalt i reforçarem els elements centrals de cada barri: la Rambla i la plaça Pastrana (Carmel); les places Baronense i Raimon Casellas (Can Baró); l’illa d’equipaments de la Llosa (Teixonera i la Vall d’Hebron); les reformades plaça Eivissa i avinguda de l’Estatut (Horta); l’illa d’equipaments del Guinardó; l’Hospital de Sant Pau; el parc dels Tres Turons; els nous camins de Sant Genís; el reformat Pla de Montbau; els plans de la Clota de reordenació i conservació; els plans Teixonera o els nous espais sorgits de la Ronda del Guinardó, i una zona educativa al carrer de Sardenya (Baix Guinardó).

Com pot Barcelona lluitar contra la crisi?

Crear ocupació de qualitat i sortir de la crisi, liderant la recuperació econòmica de l’Estat, és una de les meves prioritats. La crisi no ha aturat Barcelona. En aquests quatre anys hem invertit més que cap altra ciutat espanyola i hem mantingut la nostra solvència financera, gràcies a un model econòmic diversificat i al model de gestió, basat en la col·laboració entre administració, sector privat i societat civil.

Quina serà la seva primera mesura com a alcalde?

La primera cosa que faré serà demanar, formalment, una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, para oferir-li la col·laboració de Barcelona, exercint la condició de capital de Catalunya, per treballar de manera conjunta i coordinada perquè capital i país creem ocupació i liderem la recuperació econòmica. També li exigiré que desbloqui les 43 retallades que ha aplicat a Barcelona en matèria d’equipaments socials, educatius, etc.

Barcelona és segura?

Sí, Barcelona és una ciutat segura. Una altra cosa és la percepció de seguretat que té la ciutadania. Sé que, després de l’atur, la seguretat és el tema que més preocupa als barcelonins. Vull consolidar Barcelona com a capital de la convivència. En aquest mandat hem invertit més que mai en aquest capítol. A més de liderar la reforma del Codi Penal per combatre la multireincidència, i ser la primera ciutat d’Espanya en implantar un model de justícia de proximitat, el mandat que ve demanaré al ministeri de l’Interior que la Guàrdia Urbana pugui exercir de policia judicial, i al Parlament que redacti un llei catalana del civisme que reforci les ordenances municipals.

Què li falta i sobra a la ciutat?

A Barcelona li falta ser la seu oficial d’institucions de l’administració de l’Estat. Volem acollir més organismes. A Barcelona li sobren determinades minories que volen imposar-se per la força, des del delicte o la intransigència, a l’interès de la majoria.

Quina Barcelona proposa per al futur?

La Barcelona de Jordi Hereu és la que crea ocupació i lidera el procés de recuperació econòmica de tot l’Estat. La meva Barcelona és la Barcelona de la igualtat d’oportunitats, la Barcelona de la gent, que prioritza els serveis públics i socials. En aquests més de 30 anys de democràcia, el PSC és el partit que ha transformat des de la proximitat aquest país. Els ajuntaments socialistes, la seva idea del municipalisme i el seu servei a la ciutadania han estat els artífex del salt qualitatiu i d’escala que ha transformat i reforçat la Catalunya democràtica.

Per què l’hauria de votar?

Perquè, com a ciutadà i alcalde, estic convençut que Barcelona ha de seguir sent d’esquerres i progressista. Barcelona és la meva raó de ser. És un honor i un orgull representar-la des d’un esperit de servei rigorós i responsable, sempre al servei de la ciutadania. Vull que la meva ciutat, que és la de tots, sigui la ciutat de la igualtat d’oportunitats, la ciutat capital de la convivència, de l’esport, de la cultura i de la Mediterrània. Represento la Barcelona que confia en les seves fortaleses. La Barcelona que està convençuda del seu lideratge. Crec en la Barcelona que treballa des de la proximitat de cadascun dels 73 barris i que pensa des de la globalitat, conservant la identitat i les seves arrels. Amb Jordi Hereu, tu i jo, junts, som i fem Barcelona.