Montbau és, percentualment, el barri més afectat pel coronavirus de la ciutat. Foto: Arxiu

L’impacte del coronavirus està sent especialment fort al districte, tal com mostren les darreres xifres publicades per l’Agència de Salut Pública de Barcelona. De fet, Montbau és, percentualment, el barri de la ciutat més afectat i, la Vall d’Hebron, el segon.

Concretament, a Montbau les estadístiques mostren un impacte de 1.136 casos per cada 100.000 habitants, mentre que en el cas de la Vall d’Hebron hi ha 1.073 positius per cada 100.000 habitants. Si es miren les xifres absolutes dels dos barris el nombre d’afectats, però, són pocs, ja que estem parlant de barris amb poca població. A Montbau hi ha 59 casos i a la Vall d’Hebron 63. Quan es fa l’extrapolació, però, són els únics dos barris que passen dels 1.000 casos si es fa al càlcul per cada 100.000 persones.

PLA DE XOC MUNICIPAL
La situació dels barris més perjudicats, que principalment són a Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Ciutat Vella ha provocat que l’Ajuntament hagi anunciat un pla de xoc per aquestes zones. El consistori preveu reforçar la informació bàsica sobre la neteja, la protecció i el confinament i, al mateix temps, augmentar la presència de la Guàrdia Urbana als carrers. També es reforçaran els serveis de neteja dels voltants dels centres sanitaris i les residències i s’augmentarà la desinfecció dels contenidors. “Havíem detectat que la informació no arribava bé, tenint en compte que molts dels canals que es fan servir són digitals i hi ha gent que no hi té un accés fàcil i ràpid”, va afirmar dissabte el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, durant la presentació del pla.