Les obres permeten reordenar el territori i afavorir la mobilitat. Fotos: Districte

El Districte d’Horta-Guinardó ha finalitzat darrerament diverses obres en el seu territori que han atorgat més espai per als veïns i veïnes de la zona, com són una nova zona d’aparcament, un espai de joc infantil i l’adequació d’una plaça per adaptar-la als diferents usos ciutadans.

En concret, les obres han afectat els barris del Guinardó, el Carmel, la Vall d’Hebron i Montbau, i han suposat una inversió de 502.972 euros. Tot i que aquestes obres s’han realitzat durant els darrers mesos, encara falten uns dies per donar per finalitzades les actuacions d’urbanització a l’avinguda Can Marcet. “Una de les nostres prioritats és que els veïns i veïnes d’Horta-Guinardó puguin fer ús d’un espai públic de qualitat”, afirma la regidora del Districte, Francina Vila, en relació amb les actuacions de millora.

Per una banda, el barri del Guinardó ha guanyat una nova zona de jocs infantils gràcies a les obres d’adequació d’un espai verd. Per altra banda, també s’ha actuat per la resolució de les patologies existents en l’accés als edificis del carrer Padilla compresos entre els números 393 i 397. Les obres es van iniciar el mes de desembre i han finalitzat ara fa pocs dies, i van tenir una inversió de 132.500 euros.

Una altra de les actuacions finalitzades ha estat la creació de més places d’aparcament al barri de Montbau, gràcies a l’adequació del solar ubicat entre els carrers Harmonia i Vayreda. En total s’han habilitat 42 noves places per a vehicles en una superfície aproximada de 1.500 metres quadrats gràcies a una inversió de 118.950 euros que ha anat destinada a la neteja i desbrossada de tot el terreny, la formació de tres plataformes d’aparcament, la col·locació de la pavimentació amb acabat asfàltic adequat per al seu nou ús i la millora de l’enllumenat.

També ha finalitzat la urbanització de la Plaça Margarida Fort, al barri del Carmel, adequant l’espai als usos d’una plaça. Amb aquesta actuació, que ha costat 171.523 euros, s’han solucionat les mancances d’accessibilitat a l’àmbit de la sortida del Metro de Batet, millorant la circulació dels vianants, i creant una petita zona d’estada amb bancs i arbrat nou.

Les obres permetran reordenar el territori i afavorir la mobilitat. “Aquestes actuacions que hem portat a terme suposen una gran millora per als veïns i veïnes del barri, que veuen augmentades les zones d’estada i la millora d’espais en desús”, assegura Vila.

Can Marcet, pròximament

La quarta actuació que s’ha implementat a Horta-Guinardó, la urbanització de l’avinguda Can Marcet, al barri de la Vall d’Hebron, serà enllestida pròximament.

L’objectiu d’aquestes obres és adequar l’espai com a zona d’estada per als veïns i veïnes del barri. Per tal de dur a terme aquesta acció, el terreny serà enjardinat i pavimentat. A més, s’hi instal·laran diversos elements interactius, com ara una àrea de jocs infantils per a la mainada, un espai amb diversos jocs de psicomotricitat i més elements del mobiliari urbà que completaran el paisatge. En total, la inversió del Districte d’Horta-Guinardó en aquest espai ascendeix als 80.000 euros. Una altra actuació que atorgarà més espai per als usos de la ciutadania.