Jardins del Baix Guinardó

Els Jardins del Baix Guinardó no acoliran el Mercat Estrella. Foto: Ajuntament

El mercat provisional de l’Estrella de Gràcia no s’ubicarà finalment als Jardins del Baix Guinardó. La previsió inicial contemplava que mentre es facin les obres de reforma se situés als Jardins del Baix Guinardó. Aquesta decisió va provocar la reacció negativa de molts veïns perquè, segons la Plataforma Salvem el Guinardó, destrossaria la vegetació dels jardins i de l’estany.

El trasllat estava previst per a finals de l’any que ve i ara ERC acusa Colau de generar incertesa

Així doncs, després de setmanes de queixes i divisió veïnal –alguns només reclamaven garanties de compliment dels terminis i que l’espai recuperés l’aspecte actual–, Ada Colau ha intercedit en la negociació parlant amb la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín, perquè el trasllat quedés anul·lat, tal com es va anunciar el passat 11 de novembre. El canvi havia de començar a finals del 2023, però ara el consistori haurà de buscar un altre emplaçament que encara no se sap quin serà.

En declaracions a betevé, la presidenta de la plataforma Salvem el Guinardó, Patrícia Moya, va afirmar que la notícia els va arribar per sorpresa, però que “l’alegria és immensa” perquè el parc és un lloc on fan vida.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha acusat Colau de generar incertesa als paradistes per l’anul·lació del trasllat i de no tenir cap alternativa.