Unes 60 famílies van passar la nit del divendres 8 de juny acampades al pati de l’escola Font d’en Fargues per protestar contra les retallades pressupostàries en educació. La jornada, que va començar divendres i va acabar dissabte al migdia, va estar organitzada per l’Associació de Mares i Pares (AMPA) i va rebre el suport de la direcció del centre.

“Amb aquesta jornada lúdico-reivindicativa hem volgut mostrar el nostre enuig i disconformitat” amb la situació actual, afirmen des de l’AMPA.

La diada va començar al migdia, quan escoles públiques de la ciutat van fer una protesta conjunta amb una cassolada i xiulada.

Després d’una xerrada amb acadèmics i sindicalistes, les famílies acampades van fer un sopar popular amb 120 persones, i un dels nens va tocar a la guitarra cançons amb lemes contra les retallades.

Tant divendres com dissabte, es van programar diversos tallers per divertir als nens.

Una integrant de l’AMPA, Elisabet Almeda, va assenyalar que “la prioritat de l’educació ha de ser invertir”.

Una de les reivindicacions més fermes per part dels membres de l’escola és el rebuig a l’augment del nombre d’alumnes per aula i la disminució de mestres. En aquest sentit, Almeda va criticar que l’augment de les ràtios d’alumnes farà que els nens tinguin una “atenció menys individualitzada”.