Els metges de l’Hospital de la Vall d’Hebron van votar dimecres passat fer vaga indefinida tres dies a la setmana durant aquest mes d’octubre. Aquesta decisió es va prendre en una assemblea en la qual van participar uns 400 metges del centre.

REBUIG FRONTAL

Si bé és cert que d’ençà de l’anunci fet pel conseller de Salut Boi Ruiz de retallar un 10% les despeses del seu departament, s’han succeït les manifestacions i els actes de protesta, aquesta serà la primera vaga que es convoca a un centre públic gestionat per l’Institu Català de la Salut (ICS). Aquesta mesura pretén exemplificar el rebuig frontal dels professionals de la sanitat amb el paquet de retallades que s’estan aplicant dia sí dia també en aquest àmbit.

Altres centres públics com l’Hospital de Bellvitge, o l’Arnau de Vilanova de Lleida van celebrar durant la setmana passada reunions similars per decidir que contravindrien les ordres estipulades pel departament de suprimir serveis com les proves complementàries per certificar diagnòstics dubtosos, i continuaran fent prevaldre el criteri mèdic per sobre de l’econòmic.

En declaracions a Europa Press, la delegada de Metges de Catalunya a l’Hospital de la Vall d’Hebron, Rosa Boyè, va definir les retallades que s’estan duent a terme com un procés de desmantellament de la sanitat pública i va explicar que a la Vall d’Hebron s’estan eixamplant progressivament les llistes d’espera. A tall d’exemple, Boyè va afirmar que en aquest centre no es col·loca cap pròtesi de genoll o de meluc des del mes de juny i que l’espera per rebre algun d’aquests tractaments ja és superior a tres anys.

Per altra banda, la setmana passada també es va conèixer que la Vall d’Hebron funcionarà a mig gas durant la setmana de la Constitució per tal d’estalviar. Del 5 a l’11 de desembre el centre funcionarà com els dies festius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram