Inici del tram de la ronda de Dalt de Barcelona que es cobrirà en la segona fase de la transformació urbanística, davant de l’IES Vall d’Hebron. Foto: Laura Fíguls/ACN

La cobertura de la ronda de Dalt avança. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures, Mobilitat i Habitatge ha aprovat definitivament aquest dimarts el projecte executiu de l’estructura de la cobertura de la ronda entre l’avinguda Vallcarca i l’IES Vall d’Hebron, que es començarà a executar el pròxim mes de juny. Hi han votat a favor el Govern municipal, Junts per Catalunya (Trias per Barcelona), Barcelona en Comú, ERC i PP l’abstenció de VOX.

E govern dona així resposta a una demanda ciutadana llargament reivindicada i envoltada de polèmica. Des de l’Ajuntament asseguren que es donarà “compliment al gran pacte de ciutat amb entitats veïnals i grups polítics posat en marxa el setembre passat per transformar aquesta infraestructura viària i l’entorn que l’envolta”.

Es tracta de la segona fase de la cobertura de la ronda al seu pas pel districte d’Horta-Guinardó. És la que va a continuació de la primera, d’uns 200 metres i ja executada entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, i permetrà cobrir 340 metres més de ronda en què es podrà generar nova superfície per a ús ciutadà i verd que beneficiaran els veïns de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

El projecte

Concretament, el projecte executiu d’estructura inclou les obres per construir el mur central de recolzament de l’estructura de cobertura, la mateixa cobertura i els passos de serveis a la cobertura, així com la resta d’elements necessaris per a habilitar l’estructura com a túnel.

Les obres d’estructura s’executaran en dues fases i la previsió és que la primera fase comenci el juny vinent i que totes les actuacions de cobertura, estructura i instal·lacions estiguin finalitzades el juny de 2027. Un cop estigui acabada la cobertura, caldrà tirar endavant les obres d’urbanització del nou espai que s’haurà generat. Encara no hi ha un projecte definit per aquest espai.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram