CAP del Carmel. C.G.

Darrerament el Carmel va d’estrena en estrena. Amb la inè­rcia de l’arribada del metro, darrerament es succeeixen les inauguracions i millores en diferents punts del barri. Un bon exemple és la reforma i ampliació que s’ha dut a treme al Centre d’Atenció Primària (CAP) del Carmel, un projecte que arriba de la mà amb la posada a punt de l’ascensor que s’ha instal·lat al costat de l’ambulatori per unir els carrers Murta i Santuari, en una zona amb un fort desnivell.

REFORMA NECESSÀRIA

En els últims anys el creixement demogràfic experimentat al Carmel havia deixat petit el seu CAP, i, a més, molts veïns del barri havien de recórrer a altres centres com el CAP d’Horta o l’Hospital de la Vall d’Hebron per tal de fer-se determinades proves mèdiques que no es realitzaven al seu centre de capçalera. A tall d’exemple, mentre que a la resta de CAPs de Barcelona s’atén de mitjana el 65% dels veïns del barri, al Carmel aquesta xifra es disparava fins al 85%. Amb la reforma de l’ambulatori del Carmel, aquesta situació ja no es seguirà produint, ja que la reforma duta a terme al centre suposa una apmliació dels serveis que s’ofereixen, s’afegeixen deu noves consultes i s’augmenta l’oferta d’especialitats mèdiques.

MÉS ESPAIS I SERVEIS

A l’acte d’inauguració de la reforma del CAP del Carmel hi van assistir la consellera de Salut, Marina Geli, i l’alcalde Jordi Hereu, qui va destacar que s’ha fet “un gran edifici, amb un gran equip, i al servei d’uns grans veïns”. La directora del centre, Cristina Alòs, també va voler destacar que les obres eren necessàries ja que l’edifici s’havia “quedat petit”.

El nou ambulatori ha duplicat la seva superfície hàbil i ha modificat alguns dels espais ja existents. El centre suma deu consultes més a les dinou ja existents, i afegeix tres sales assistencials més; s’ha millorat la comoditat de la sala d’espera i de tots els habitacles en general i s’han diferenciat els espais d’atenció urgent i preferent. A més, el projecte ha redefinit i recuperat àrees funcionals com la consulta de medicina general, la d’odontologia, l’àrea polivalent, la d’atenció continuada i els espais d’educació sanitària. Per últim, també s’ha potenciat la Unitat de Medicina Familiar i Comunitària amb l’assignació de nous espais específics per a la seva tasca. En total, el projecte ha comptat amb un pressupost pròxim als 2,7 milions d’euros.

MILLORES ALS ENTORNS

La reforma del CAP arriba de la mà amb d’altres millores al seu entorn. Una de les més importants és la instal·lació d’un ascensor inclinat entre els carrers Santuari i Murtra, en una zona amb un fort pendent del terreny.

Aquest ascensor, que s’inaugurarà el 23 d’octubre, farà un recorregut de 60 metres, tant de pujada com de baixada, i salvarà un desnivell de 30. L’aparell tindrà una capacitat per a deu persones i estarà dotat d’aire acondicionat, càmeres de videovigilància i un intèrfon que comunicarà les 24 hores amb un sistema de rescat. A diferència de les escales mecàniques donarà servei tant de dia com de nit, i tindrà tres parades intermèdies que facilitaran l’accés a les vivendes que s’ubiquen en ple desnivell. L’ascensor ha tigut un cost de dos milions d’euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram