Mapa metro

TMB millorarà la línia L5 del metro. Foto: Ajuntament

Les obres que han de servir per renovar tres quilòmetres de la línia L5 del metro, entre les estacions de la Sagrera i Horta, es posaran en marxa ben aviat. Concretament, entre els dies 9 i 18 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa,  les millors es faran entre les estacions de Verdaguer i Virrei Amat i quedarà interromput el pas de trens entre Diagonal i Vilapicina.

Més endavant, al juliol, es faran les obres entre les estacions del Congrés i Vilapicina i a l’agost el tall s’allargarà fins a Horta. En el cas concret del tall que anirà del 9 al 18 d’abril, afectarà 75.000 viatgers els dies laborals i 55.000 els festius. Durant aquests dies, les obres més importants que es faran seran les millores a l’estació de la Sagrera, la renovació de dos trams de via a Verdaguer, Sagrada Família i la Sagrera-Congrés i també es retiraran els materials que tenen amiant que hi ha a l’estació de Maragall.

Tal com ha explicat la presidenta de TMB, Laia Bonet, les obres serviran per “deixar la infraestructura en millors condicions”, al mateix temps que ha avisat que “caldrà una adaptació que requerirà una mica més de temps i, per tant, una mica més de paciència”. L’Ajuntament té previst, entre el 9 i el 18 d’abril, reforçar entre un 6 i un 35% la xarxa de metro dependent de la franja horària i la línia i posar en marxa busos llançadora.