Finalment serà a l’estiu. L’esperada reurbanització de la plaça Sanllehy s’ha desencallat i el Departament de Territori i Sostenibilitat preveu licitar en els pròxims dies les obres perquè puguin començar a ser una realitat durant l’estiu. Aquestes actuacions comptaran amb una partida de 2,5 milions d’euros i són un compromís que el Govern de la Generalitat va assumir davant l’alcalde, Xavier Trias, per tal de reordenar aquest espai afectat durant anys per les obres de la futura Línia 9 de metro.

Ja fa uns tres anys que les obres de construcció de la Línia 9 van ocupar gairebé tot l’espai destinat als vianants per tal de poder efectuar-hi un gran pou a través del qual es pogués accedir a l’interior de la parada de metro, i no va ser fins a l’any passat que es va retirar la gran grua d’obres de la plaça. En aquest sentit, el projecte del Govern preveu la cobertura d’aquest pou de l’estació, la urbanització i reordenació de la plaça i la millora de la mobilitat, mitjançant l’ampliació del carrer Ramiro de Maeztu. En concret, aquest vial passarà a comptar amb dos carrils per als vehicles, d’uns 6,5 metres d’amplada cadascun, i voreres més amples tant al costat mar com al costat muntanya.

L’anunci de desencallada de les obres a la plaça Sanllehy coincideix amb la represa de les mobilitzacions per part dels veïns de la zona perquè s’endreci aquest espai, que ara per ara segueix tancat i en desús. “Els veïns i comerciants de Sanllehy finalment veuen com les seves demandes han estat ateses i es dota econòmicament el projecte que els permetrà recuperar l’espai públic de qualitat que es mereixen i del qual s’han vist privats durant molt temps”, assegura la regidora d’Horta-Guinardó, Francina Vila, tot i la desconfiança inicial dels veïns respecte a aquest nou anunci.

Aquestes obres s’emmarquen en les actuacions consensuades entre la Generalitat i l’Ajuntament, que tenen com a principal objectiu arranjar i reordenar urbanísticament altres espais afectats pel replantejament de l’execució dels treballs de la Línia 9, ara mateix concentrats en el ramal que transita cap a l’Aeroport.

Un espai neuràlgic

La plaça Sanllehy es troba situada a cavall entre els districtes d’Horta-Guinardó i de Gràcia, i és un punt que serveix d’unió entre els barris de la Salut, Can Baró i Baix Guinardó.

A més, la seva proximitat amb el Park Güell –al seu vessant nord– i amb el Parc de les Aigües –al seu vessant sud– fa d’aquesta plaça un punt estratègic i important en la trama urbanística d’aquesta part de la ciutat.

En aquest sentit, l’ampliació prevista per als carrils del carrer de Ramiro de Maeztu, a la banda de muntanya de la plaça, ajudarà a millorar el trànsit rodat en aquest punt.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram