La remodelada plaça d’Eivissa ja està a punt per estrenar-se. Foto: Districte

L’espera ha valgut la pena. Després de deu mesos plena de tanques amb motiu de les obres, la remodelada plaça d’Eivissa ja està a punt per estrenar-se. La reurbanització de l’espai, amb un pressupost d’un milió d’euros, ha permès tornar a donar el protagonisme als vianants i afavorir l’ús veïnal de la plaça, reactivant així els comerços i les terrasses de la zona.

Més concretament, amb l’eliminació del carrer que creuava la plaça per la Baixada del Mercat i els aparcaments del carrer de Fulton, els vianants guanyen 800 metres quadrats d’espai veïnal. I tot això conservant la singularitat d’un indret únic. En aquest sentit, l’escultura L’Eivissenca, inaugurada l’any 1965, fins i tot guanya protagonisme amb la nova ubicació i el pedestal que l’acompanya.

Des del Districte expliquen que s’ha volgut adaptar la plaça a les demandes actuals i poder satisfer l’ús veïnal que, sovint, desbordava la seva capacitat. Ara l’espai útil de la plaça és més gran i s’hi ha instal·lat nou mobiliari. I tot plegat amb l’objectiu de conciliar els usos ciutadans, el comerç i el descans dels veïns.

CELEBRACIÓ VEÏNAL
De fet, són els mateixos veïns d’Horta i el seu teixit associatiu els que han programat un conjunt d’activitats de cara a aquest cap de setmana per celebrar la reobertura d’aquest espai cèntric del barri.

Concretament, aquest pròxim divendres, 20 de juny, tindrà lloc a la plaça una mostra i venda de productes amb la participació de les parades de la fira d’artesania del tercer divendres de mes, el col·lectiu de pintors d’Horta i els comerçosde la plaça i entorns, així com animació, exhibicions, grups de balls de saló i sevillanes del Casal de Gent Gran d’Horta i l’actuació de les escoles de música Pausa i Virgínia Blanch i del grup coral Notes.cat.

L’endemà, dissabte 21 de juny, hi haurà ballada de sardanes, animació, batucada i actuacions musicals, entre d’altres. Paral·lelament, a la biblioteca Horta-Can Mariner s’hi instal ·larà una exposició sobre el procés participatiu de les obres per la remodelació de la plaça, mentre que al passadís del metro de l’accés a aquest indret hi haurà una exposició sobre les diverses transformacions i usos que ha tingut l’espai.

Per altra banda, la plaça d’Eivissa també serà l’escenari d’alguns dels actes del Time Out Day, que tindrà lloc el pròxim 28 de juny i que omplirà el barri de bicicletades populars, concerts, cursos i moltes altres activitats per a tots els gustos. Concretament, la plaça d’Eivissa acollirà el ball de swing al migdia i concerts infantils a la tarda.

Tot plegat, una llarga llista d’activitats i propostes que serviran per celebrar la reobertura de la plaça i reivindicar-la com el cor d’activitat veïnal que ha estat sempre.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram