Inseguretat, neteja i aparcament, principals problemes dels hortencs. Foto: Arxiu

L’Enquesta de serveis municipals 2018 feta pública per l’Ajuntament recentment mostra com la principal preocupació dels veïns d’Horta- Guinardó és la inseguretat. Concretament, un 10,3% dels hortencs situen aquesta qüestió com el primer problema del districte. Tot i que la inseguretat apareix com el primer problema, també cal deixar clar que ho és per només un de cada 10 veïns.

A l’enquesta de l’any passat la inseguretat era considerada el principal problema a tres districtes, mentre que aquesta vegada ho és a sis districtes (Nou Barris, Ciutat Vella, Sants- Montjuïc, Horta-Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí). A Ciutat Vella (21,3%), Nou Barris (17,4%), Sant Andreu (13,4%), Sants-Montjuïc (11,2%) i Sant Martí (10,8%), la preocupació és major que a Horta-Guinardó.

Deixant de banda la inseguretat, l’enquesta mostra que la segona preocupació dels veïns del districte és la neteja (9,4%) i la tercera l’aparcament (8,8%). D’altra banda, preguntats sobre  què és el que els agrada més del seu barri, més d’un 40% de veïns responen la tranquil·litat.

L’HABITATGE PREOCUPA
Per últim, quan l’enquesta pregunta pel conjunt de la ciutat i no pel districte, l’accés a l’habitatge apareix com el principal problema que té Barcelona. Així ho consideren gairebé el 13% dels barcelonins. El segon problema és el turisme, mentre que el tercer i el quart són la circulació/ trànsit i els aspectes polítics. La inseguretat no apareix fins al cinquè lloc de la llista i són un 5,6% dels enquestats els que consideren que és el problema més greu de la ciutat.