Tres dies després de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem del judici del Procés, la FAVB va fer públic el seu punt de vista sobre les condemnes.

En un comunicat, la federació assegura estar “profundament preocupada” per la situació de conflicte generada per la “dura i injusta sentència” contra els líders del Procés. La FAVB considera que la condemna genera un “patiment humà innecessari, complica encara més la cerca de solucions polítiques a la complexa situació que vivim i aprofundeix en una judicialització de la política a la qual mai no s’hauria d’haver d’arribar”.

La FAVB va més enllà i assegura que la sentència “inclou perilloses consideracions sobre els drets de manifestació i protesta”. En conseqüència, la federació considera legítim que bona part de la ciutadania de Catalunya protesti “de manera pacífica i constructiva”, però rebutja la violència “vingui d’on vingui”.

NOVA CRIDA AL DIÀLEG
El text acaba dient que és necessari “trobar vies polítiques que redueixin les tensions i generin el clima de diàleg necessari per abordar el conflicte i potenciant espais d’entesa i diàleg”. La federació explica que continuarà vetllant perquè “el moviment veïnal sigui un espai inclusiu i de convivència amb el màxim respecte als sentiments de tothom, especialment quan hem de donar resposta a la greu crisi econòmica i ambiental que patim”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram