L’11 de setembre és una data de celebració nacional a Catalunya, però també de record a altres parts del món. La gran majoria de persones associa aquesta data als atemptats ter­roristes de les Torres Bessones de Manhattan l’any 2001, però un altre onze de setembre, concretament de 1973, l’aleshores president de Xile, Salvador Allende, moria al Palau Presidencial mentre les tropes militars comandades per Augusto Pinochet perpetraven un cop d’estat.
Aquesta efemèride va ser recordada el passat 11 de setembre per la comunitat xilena resident Barcelona, que es va reunir a la plaça del Carmel que porta el nom de l’exmandatari xilè. L’acte de record estava organitzat pel Centre Salvador Allende de la Casa Amèrica i l’Associació en Suport de les Organitzacions Populars Xilenes (ASOPXI).
L’acte, que coincidia amb la setmana cultural xilena de Barcelona, va comptar amb la presència d’un grup del moviment dels Indignats que van reivindicar la figura de Salvador Allende com a antítesi del polític actual. L’organització va considerar oportú deixar participar a aquest grup en l’acte ja que consideren que Allende hauria recolzat un moviment com aquest.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram