Interior de la Biblioteca Montbau. Foto: Metalundia

La Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró acollirà una gran part del fons bibliogràfic del llibreter i ex propietari de la llibreria Negra y Criminal, Paco Camarasa, que va morir l’abril de l’any passat.

El fons bibliogràfic seleccionat, que s’inclourà en un centre d’interès en homenatge a Camarasa i a la llibreria Negra y Criminal, inclou un total de 556 llibres, dels quals 498 són novel·les, una gran quantitat de llibres d’assaig sobre el gènere negre i policíac, llibres dedicats per diferents autors i llibres de col·leccions com om Cua de Palla d’Edicions 62 o Etiqueta Negra de l’Editorial Júcar. La tria d’obres cedides s’ha fet a partir del llibre ‘Sangre en los estantes’, de l’editorial Destino, on Camarasa va fer una selecció dels imprescindibles del gènere.

La cessió dels fons bibliogràfics de Camarasa a la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró ha estat decisió de Montse Clavé, companya de Camarasa.

LLIBRETER REFERENT
Paco Camarasa, nascut a València el 1950, va morir l’any passat a 68 d’anys. Camarasa, que va arribar a Barcelona l’any 1988, va ser el gran especialista en novel·la negra de Barcelona i durant 13 anys va ser el propietari, juntament amb Montse Clavé, de la llibreria Negra y Criminal, a la Barceloneta. L’any 2015 la llibreria va tancar a causa del descens de les vendes.

En el cas del festival BCN Negra, Camarasa el va liderar des dels seus inicis i durant 12 anys. L’any 2017 ho va deixar per problemes de salut i al cap de poc va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural per part de l’Ajuntament.

Daniel Buzón publica novel·la

L’escriptor resident a Horta Daniel Buzón ha publicat ‘Egeria-Polémica en el laberinto’. Ambientada parcialment a Horta, la novel·la té com a protagonista el personatge Guifré Planellas, tinent d’alcalde de Barcelona, que haurà d’afrontar un incident al Labertint d’Horta que es complicarà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram