La cabina telefònica serà un intercanviador de llibres. Foto: Cristian López

L’última cabina telefònica que queda a la ciutat, situada al carrer dels Lledoners, al barri de Sant Genís dels Agudells, i que en els últims mesos s’ha fet famosa pel debat obert sobre el seu futur, ja coneix quin serà el seu destí. La proposta guanyadora que els veïns van poder votar fins al passat dia 13 d’octubre ha estat, tal com va avançar La Vanguardia el 16 d’octubre, la de convertir la cabina en un punt de ‘bookcrossing’, un intercanviador de llibres.

En total han estat 93 veïns els que s’han pronunciat sobre el futur d’aquesta cabina, que ja es pot considerar tota una relíquia. La votació, que es va fer al Centre Cívic Casa Groga, ha estat molt renyida, ja que l’opció guanyadora ha obtingut 28 vots, mentre que l’opció d’un telèfon de civisme n’ha rebut 25 i l’opció d’un punt wifi 24. Aquestes eren les tres opcions que es plantejaven, tot i que hi havia l’opció de fer una altra proposta. Entre aquestes hi ha hagut sis vots que demanaven que la cabina continués funcionant, mentre que també hi va haver una petició que fos una línia 112 i una altra que demanava un punt per a fumadors. De fet, la votació també ha deixat un parell de perles humorístiques, ja que un veí ha demanat que la cabina fos per en Superman i un altre que tingui la imatge del Superman dels dibuixos animats del Doctor Slump. Per últim, també s’han registrat tres vots en blanc i cinc de nuls.

CAMPANYA INICIAL
Aquesta votació ha arribat després que a principis d’any una veïna de l’Eixample, Anna Farré, posés en marxa una campanya per salvar la cabina. Farré, en el moment de posar en marxa la seva petició, va recordar que “és l’última de la ciutat que té sostre i recobriment de vidre” i va afegir que “segur que en algun moment o altre aquestes cabines han format part de la nostra vida d’una manera o altra”.

Així doncs, ara l’Ajuntament haurà de tancar amb Telefònica el contracte de cessió, ja que encara no està firmat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram