La cursa d’andròmines, que enguany arriba a la desena edició, és un clàssic de la Festa Major. Foto: Districte

L’arribada del mes de setembre, és a dir, del tram final de l’estiu, a Horta és sinònim de Festa Major. Una celebració que durant 10 dies, del 8 al 17 de setembre, omplirà els carrers i les places del barri d’activitats de tot tipus que permetran que petits i grans en puguin gaudir.

Així doncs, el divendres dia 8 es posaran en marxa els actes amb la celebració d’una visita guiada per la Barcelona oculta, que organitza el Centre Cívic Matas i Ramis, i amb la ‘IV Nit del Reducte: Festa Sí, Lluita També Horta’. L’endemà arribarà l’hora de la lectura del pregó al parc de les Rieres d’Horta, a càrrec de Pau Lobo, Santi Longarón i Marc Soto, membres del grup musical La Sra. Tomasa. Posteriorment es farà el concert familiar ‘Rock&Roll en família’ i el primer sopar a la fresca de l’Ateneu Hortenc i el Foment Hortenc. El dia acabarà amb la Nit de Ball i el Concert Jove. L’últim dia del primer cap de setmana arrencarà amb les Matinades i acabarà amb el Concert Jove.

Entre setmana la festa es posarà en marxa amb la celebració de la Diada amb la primera trobada de germanor de la gent gran, mentre que el dia acabarà amb el sopar de les entitats. Fins a l’arribada de l’últim cap de setmana de Festa Major, entre dimarts 12 i dijous 14 es programaran una gran quantitat d’actes. Alguns dels més destacats són el cinema de Festa Major que organitzen els Lluïsos, jazz al carrer, el quinto popular, les havaneres i el cremat, el tercer concurs de beure en porró, la presentació del documental ‘Fusells o Pintades’ o, entre d’altres, la performance teatral de Teatre Averlasailas: Teatro de lo posible.

La recta final de la Festa Major serà el cap de setmana del 15-17 de setembre. El dia 15 els hortencs que ho desitgin podran gaudir de diferents actes, entre els quals hi ha la xerrada i visita ‘L’Horta de les masies i l’Horta de Nou Barris’, el cercatasques, la nit de jazz i swing o la Nit de Versions. La festa seguirà el dia 16 amb diferents fires, com la de l’artesania o la de la cervesa, que duraran tot el dia, el sisè concurs de paelles o el Gran Correfoc. Per últim, els hortencs s’acomiadaran de la Festa Major el diumenge 17. Aquest darrer dia el programa inclou, entre d’altres, la cursa d’andròmines i la celebració de la primera diada castellera. La festa es tancarà amb el final pirotècnic de Festa Major al Parc Rieres d’Horta.

 

Vallhonesta: “La Festa Major
creix en quantitat i qualitat”

Al capdavant de l’organització de la Festa Major hi ha la Coordinadora d’Entitats d’Horta, que té com a presidenta a Roser Vallhonesta.

Vallhonesta explica que, tot i que passen els anys, “es mantenen intactes les ganes de passar-ho bé, reunir la gent del barri i compartir uns dies de trobada”. Al mateix temps, reivindica que cada any la Festa Major “va creixent en quantitat o qualitat” i, afegeix, “sempre procurem que hi hagi una nova sorpresa”. Per últim, Vallhonesta destaca la primera edició de la diada castellera i “els més de cent actes dirigits a totes les edats”.

Per la seva banda, des del Districte, la regidora Mercedes Vidal remarca que un any més “cal agrair la feina de totes les persones, entitats i associacions, coordinats per la Comissió de Festa Major i la Coordinadora d’Entitats d’Horta, que fan possible la Festa Major”. Vidal també destaca el fet que aquest any s’instal·li un punt informatiu de la campanya ‘No és no’ contra les actituds sexistes. “La Festa Major ha de ser un espai agradable per a tothom”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram