La Fundació Barcelona Comerç va presentar el passat divendres dia 11 d’abril l’Indicador del Comerç de Barcelona (ICoB), un estudi encarregat a ESADE i que ha recollit els resultats del primer trimestre del comerç barceloní i les intencions dels comerciants davant la nova llei d’horaris comercials aprovada durant el mes de febrer.

Tot i que les vendes han caigut un 1,4%, els comerciants ja comencen a veure “un punt de llum al final del túnel”, segons indica Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç. L’optimisme és degut al fet que la caiguda de les vendes no ha estat tan pronunciada com ho va ser durant els primers mesos de 2012 i 2013.

En aquest sentit, el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi, assegura que “el sector del comerç està liderant la recuperació de la ciutat”.

BONES EXPECTATIVES

Segons el que es desprèn de l’informe de l’ICoB del primer trimestre de 2014, els comerciants creuen que els consumidors compraran més de cara al pròxim trimestre i que les vendes augmentaran. Tanmateix, la seva preocupació sobre el descens dels preus –la temuda deflació– es fa palesa a l’estudi.

Pel que fa a la nova llei d’horaris, un 44,9% dels comerciants preguntats afirmen que no obriran cap dia festiu durant els mesos d’estiu, mentre que només el 21% té la intenció d’aixecar les persianes durant tots ells.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram