Noies de nit

Un estudi ha explorat la inseguretat de nit al barri. Foto: Twitter (@casal_acff)

“Avisa’m quan arribis”, “has arribat bé?” o “ja soc a casa” són missatges habituals al telèfon d’una dona: la sensació d’inseguretat que transmeten els carrers de nit els han convertit en rutinaris. Preocupats per això, dos veïns de la Font d’en Fargues, Mar Vives i David Andrés, van impulsar fa uns mesos l’estudi ‘La foscor no em fa por’, que ha demostrat que el barri no s’escapa d’aquest problema. Així va quedar clar en l’acte de presentació de les conclusions del treball, que es va fer el 16 de desembre al casal.

L’estudi, que ha estat possible gràcies al finançament de l’Associació de Veïns i a una subvenció de l’Ajuntament, s’ha fet de la mà de l’empresa Equal Saree, especialitzada en urbanisme amb perspectiva de gènere. Després d’una primera sessió introductòria, les participants (totes dones) van fer una “marxa exploratòria” de nit, passant per sis punts del barri que prèviament havien seleccionat intentant que fossin variats.

“Moure’ns pel barri de nit ens genera sensació d’inseguretat”, han conclòs. Entre els factors que accentuen aquesta percepció, destaquen l’escassa afluència de gent, la il·luminació insuficient, la manca d’opcions d’oci properes i la limitació horària del transport públic. El treball ja s’ha fet arribar al Districte i no es descarta replicar-lo a altres barris, diu Vives, que creu que cal un “canvi sistèmic”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram