La regidora Francina Vila recorda que amb la crisi actual “no es podrà fer tot”

Aquesta setmana s’ha donat per tancada la primera tanda de sessions de Consells de Barri que s’han celebrat en aquesta legislatura al Districte. Es tracta de la tercera convocatòria en la que hi participen el teixit associatiu i comercial dels diferents barris d’Horta-Guinardó.

Aquestes reunions pretenen trobar solucions als problemes que afecten al barri de manera conjunta mitjançant la participació ciutadana. Els veïns poden formar part dels diferents projectes que el consistori vulgui dur a terme i dir la seva. D’aquesta manera, es permet desenvolupar polítiques de proximitat i convivència en les que qualsevol proposta és susceptible de ser debatuda.

DINÀMICA

Els temes que s’han de tractar en aquestes reunions són fixats per una comissió de seguiment, que té l’objectiu de supervisar si tots els acords als que s’ha arribat als Consells de Barri s’apliquen després a la ciutat. La dinàmica en aquestes trobades és preparar i seguir un ‘ordre del dia’ per tal que les entitats, els particulars i els representants polítics puguin debatre sobre els temes més prioritaris.

En l’agenda d’aquestes sessions públiques s’ha parlat bàsicament de tres grans blocs temàtics: mobilitat i accessibilitat, civisme i el Pla d’Actuació del Districte (PAD).

DECISIONS

La regidora d’Horta-Guinardó, Francina Vila, acudeix a aquestres trobades per conèixer l’opinió dels veïns del seu Districte. En l’última reunió, Vila explicava que “en cada mandat s’ha d’aprovar un pla d’actuació i nosaltres hem optat per recollir les actuacions que considerem necessàries i entre tots decidirem què és més prioritari”.

La regidora però, també demana “corresponsabilitat” de prioritzar les demandes conjuntes a les simples reivindicacions. En aquest sentit, Vila també ha recordat que degut a la situació econòmica “no es podrà fer tot”.