Cotxes pàrquing El Brot

Alguns cotxes pintats al pàrquing. Foto: Twitter (@HortElBrot)

Les polèmiques entorn del solar del Torrent de Lligalbé del Baix Guinardó continuen. Ahir van aparèixer pintats diversos cotxes en el pàrquing provisional que es va fer just al costat d’aquest solar, just després que es desallotgés l’hort comunitari El Bröt. Per part seva, des de l’Hort El Bröt van afirmar a Twitter que es desmarquen “totalment” d’aquest acte de vandalisme. “Rebutgem els actes vandàlics d’aquesta nit”, afegien.

Quan l’hort es va desallotjar el passat mes de febrer els seus integrants es van mostrar indignats. Fonts veïnals de la zona, però, van dir que se sentien “alleugerits”. La raó? Els usos d’aquest terreny acumulen un ampli historial de conflictes. Des de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó van assegurar fa uns mesos que, mentre que els integrants del Bröt havien ocupat el solar el maig de l’any passat per fer l’hort sense demanar permís al Districte, ells hi volien fer activitats per al veïnat. A més, fonts veïnals de la zona també van denunciar que els membres de l’hort feien soroll i botellades nocturnes. Per la seva banda, des del Bröt segueixen defensant la importància d’aquests projectes comunitaris.

Divisió al govern municipal

El conflicte, en principi, es va acabar fa poques setmanes quan es va fer aquest pàrquing provisional, tal com demanaven alguns veïns. La idea és mantenir-lo mentre no es tira endavant el projecte d’urbanització previst a l’espai. Fonts veïnals, però, diuen que volen que en una part del terreny es facin activitats per al veïnat. Aquest terreny no només ha provocat divisió al carrer, també en el darrer plenari del districte. ERC va proposar arribar a un acord amb el veïnat sobre el futur ús del solar, una idea que va comptar amb el suport dels comuns però amb el vot en contra del PSC.