S’han consensuat mesures per millorar la mobilitat als entorns del Parc Güell. Arxiu/Cristian Gómez

L’any 2007 es va habilitar a la car­retera del Carmel, just a davant de l’entrada al Parc Güell, un aparcament d’autocars amb 32 places de pagament, amb un màxim de dues hores d’estacionament. El dia a dia ha demostrat que aquest nombre de places és insuficient i el pàrquing acaba saturat dia sí, dia també.

Els veïns de l’entorn del Parc han denunciat que, cada dia, els autocars s’aturen al bell mig de la carretera del Carmel, que només té dos carrils de circulació, i fan baixar els seus ocupants, amb el perill que això comporta. A més, tal com explica la nova regidora d’Horta-Guinardó Francina Vila en l’entrevista concedida a Línia Horta, aquest col·lapse viari s’estén als carrers propers i, a la vegada, entorpeix el pas de l’autobús de la Línia 24.

Per tal de trobar alguna solució, la regidora Vila es va reunir amb l’entitat veïnal i van buscar mesures que permetissin conciliar la mobilitat dels turistes que volen visitar el Parc Güell amb la mobilitat dels propis veïns, que han de tenir assegurada l’entrada i la sortida als seus garatges particulars.

PLACES TEMPORALS

No són solucions definitives, però la representant política i els veïns van arribar a uns acords que poden alleugerir les molèsties durant aquest estiu. “No són definitives, però permeten solventar alguns problemes de mobilitat que angoixaven als veïns”, explica la regidora Francina Vila.

De moment, es duen a terme tres accions. Per una banda, de les 32 places d’aparcament del pàrquing d’autocars, s’han reservat cinc que seran d’ús exclusiu i gratuït per als autocars que vagin a deixar o a recollir els turistes. Això sí, no s’hi podran estar més de deu minuts aparcats. D’aquesta manera, s’evitarà que els autocars ocupin tota la carretera del Carmel.

A més, es reforçarà la presència d’agents de la Guàrdia Urbana, per tal de garantir que es compleixi aquesta normativa d’estacionament en les noves places i, a la vegada, garantir la fluïdesa del trànsit.

MÉS SEGURETAT VIÀRIA

Segons la regidora del districte, Francina Vila, han detectat que el col·lapse de la carretera del Carmel havia provocat el trasllat del trànsit a carrers colindants, més estrets i amb un major pas de vianants, augmentant la sensació d’inseguretat viària.

Per aquesta raó, entre les mesures preses, hi ha la millora de la senyalització al carrer Albert Llanas, així com la instal·lació de bandes rugoses i prohibir-hi el pas d’autocars o camions d’alt tonatge. S’hi han pintat dos nous passos de vianants. Tot de mesures que, per una banda, tracten de millorar la seguretat dels veïns i, a la vegada, volen facilitar l’accés dels turistes sense crear més molèsties de les necessàries als ciutadans de l’entorn.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram