Partits i veïns el dia de l’anunci de la compra de Can Garcini. Foto: Ajuntament

Ja fa quasi un mes que l’Ajuntament va anunciar, després d’arribar a un acord amb PSC, ERC i la CUP, la seva intenció de comprar o expropiar la finca de Can Garcini al seu actual propietari, Nuñez i Navarro. Ara els veïns, a través de la plataforma Salvem Torre Garcini, demanen que el procés sigui el més ràpid possible a causa del “mal estat” de l’edifici, segons alerta Carme Martín, portaveu de la plataforma.

“Estem preocupats perquè l’edifici porta molt de temps tancat i té goteres”, assegura Martín. Per aquest motiu, des de Salvem Torre Garcini demanen que “l’Ajuntament pugui entrar a veure l’edifici per valorar el seu estat”. Al mateix temps, però, Martín reconeix que tot el procés per recuperar Can Garcini pels veïns serà “llarg i complicat i tres o quatre anys no ens els traurà ningú”. La portaveu de la plataforma, que elogia l’Ajuntament “per haver fet el que Trias no es va atrevir a fer”, afegeix que els veïns continuaran organitzant actes en els pròxims mesos “per deixar clar que la reivindicació continua”.

UN CENTRE CULTURAL?
Per acabar, Martín també es refereix al futur de Can Garcini un cop hagi acabat tot el procés. “Ens agradaria que fos un centre cultural relacionat amb l’arxiu de la memòria del barri”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram