Avui, l’hospital de la Vall d’Hebron comptarà amb 400 empleats menys. Són els 400 metges interns residents (MIR) que estan cridats a la vaga indefinida en protesta de la reducció de nombre d’hores del servei de guàrdia.

Els MIR de l’hospital del districte d’Horta-Guinardó protesten per les retallades que limiten les hores de guàrdia, cosa que segons el col·lectiu afecta la qualitat del servei d’urgències. Per això, han decidit convocar una vaga indefinida a partir d’avui mateix. A les 9h del matí, els 400 metges MIR que treballen a l’hospital de la Vall d’Hebron estan cridats a concentrar-se davant les portes del centre.

Segons informen diversos mitjans, l’Institut Català de la Salut (ICS) pretén limitar a 850 les hores anuals de guàrdia. El col·lectiu de metges MIR considera que amb aquestes retallades horàries es fa insostenible el model actual de formació i la qualitat del servei d’urgències i l’atenció al client queda afectada. Per això, després de no ser capaços d’arribar a un acord amb la gerència del centre, avui comencen les protestes.

SENSE SERVEIS MÍNIMS

Per la seva banda, l’hospital ha informat, mitjançant un comunicat, que no decretarà serveis mínims mentre duri la vaga. La tasca dels residents serà assumida pels facultatius del centre. L’hospital assegura que es “garantirà l’atenció urgent, programada (quirúrgica i mèdica) i de consultes externes a tots els pacients” i que es dotarà dels recursos necessaris.

En el comunicat, el centre també recorda que la limitació horària de les guàrdies ve determinada per la Unió Europea per “garantir la salut laboral dels professionals”, ja que aquests no poden superar les 48 hores setmanals. La Vall d’Hebron informa que dóna compliment a la normativa i que compleix també amb el nombre mínim de guàrdies (4 al mes) que han de fer els MIR segons el Ministeri de Sanitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram