Que se’ls aïllin les parets per evitar humitats i que se’ls garanteixi unes condicions de vida acceptables. Aquestes són les peticions dels veïns de la riera d’en Marcel·lí, al barri de la Clota, que veuen com les seves cases, afectades per un pla urbanístic, no paren de degradar-se.

Es tracta d’uns habitatges que seran enderrocats ja que es tracta d’una zona afectada per un pla urbanístic que preveu construir-hi un parc.

El problema rau en què els inquilins d’aquests pisos no seran reallotjats fins que no es construeixin els habitatges que els han d’acollir i asseguren que no poden marxar perquè “no podem costejar-nos una altra alternativa”.

Els habitatges dels veïns que sí han acceptat les indemnitzacions per marxar ja han estat enderrocats. Això ha provocat que les partes de les cases dels que han decidit quedar-se quedin al descobert i, amb les pluges, hi han sortit humitats.

La regidora d’Horta-Guinardó, Francina Vila, assegura que “el que hem fet és enderrocar per garantir la seguretat i que no hi hagi futures ocupacions. El perill que tenim és que quan deixem construccions que no han de tenir ús i que en definitiva han d’anar desapareixent si no les tires a terra quan toca després es degraden i la situació és pitjor”.

Els veïns demanen que s’acceleri el procés de construcció dels seus habitatges i que l’Ajuntament els ofereixi anar a viure als pisos de protecció oficial que tenen just al davant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram