Els patis escolars no descansen durant el mes de juliol, i s’hi podran fer activitats esportives i veure pel·lícules. Foto: IMDb

bJa fa algunes setmanes que les classes han acabat, però molts dels patis escolars de la ciutat continuen plens de vida.

Un estiu més, l’Ajuntament ha impulsat l’obertura d’aquests recintes, que formen part de la xarxa Pati Escolar Obert al Barri. Aquesta oferta es complementa amb la projecció de diferents pel·lícules pensades per a ser gaudides en família en un cicle que porta per títol Cinema a la fresca, Temps en família, i que enguany celebra la seva segona edició.

SETZE PATIS OBERTS
Repartits pels deu districtes de la ciutat, 16 patis escolars estaran oberts durant tot el mes de juliol, fins al dia 31. De fet, aquests espais ja han estat funcionant des del passat 22 de juny.

Es tracta de l’Institut Pau Claris de Ciutat Vella, de l’Escola Ramon Llull de l’Eixample, de les escoles Lluís Vives i Enric Granados de Sants-Montjuïc, l’Institut Ausiàs March de les Corts, l’Institut Menéndez i Pelayo de Sarrià-Sant Gervasi, l’Escola La Sedeta de Gràcia, les escoles Pau Casals i Font d’en Fargas d’Horta-Guinardó, les escoles Antaviana, Tomàs Moro i El Turó de Nou Barris, les escoles Pompeu Fabra i Bernat de Boïl de Sant Andreu i les escoles Miralletes i Bogatell de Sant Martí.

Durant tots els dies de la setmana, aquests recintes seran espais d’ús públic, i organitzaran activitats educatives familiars, esportives, culturals, artístiques i maletes pedagògiques, pensades per infants, joves i les seves famílies. A més, les escoles Lluís Vives i Bernat de Boïl obriran les seves portes també durant el mes d’agost. Per consultar tots els horaris: [bcn.cat/portal/site/TempsBarri].

Durant l’estiu són accessibles aquests 16, però la xarxa la formen un total de 70 patis, que durant el curs 2014-2015 han fet servir més de 230.000 usuaris.

CINEMA PER A TOTS ELS PÚBLICS
L’oferta lúdica i cultural tindrà el seu acompanyament amb la projecció de 16 pel·lícules pensades per gaudir-les en família. Aquestes sessions de cinema es faran en diferents dies del mes, i acabaran també el 31 de juliol. La Fundació Jaume Bofill col·labora en l’organització d’aquestes projeccions.

Entre els títols que el públic podrà gaudir hi ha clàssics d’animació com El viaje de Chihiro o Up i Wall·E, de Disney, però també es projectaran títols amb actors humans, com Matilda o Cobardes, de Corbacho i Cruz.

‘Gru’ i ‘Shrek’ arriben a Horta

Les pel·lícules d’animació seran les grans protagonistes aquest mes al districte. Gru: el meu dolent preferit i Shrek són els títols triats en el marc del cicle Cinema a la fresca, Temps en família.

A l’escola Font d’en Fargas (passeig Font d’en Fargas, 65) es podrà gaudir de les aventures de Gru i dels Minions el pròxim dissabte 18. Gru trama un dels robatoris més grans de la història de la humanitat. Juntament amb els Minions, robar la Lluna.

L’altre títol es projectarà a l’escola Pau Casals (avinguda Cardenal Vidal i Barraquer, 46), el pròxim divendres 31. Shrek viu a un pantà, i un dia veu com arriben fades i criatures màgiques. Indignat, inicia un viatge per trobar el príncep del regne per queixar-se d’aquesta situació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram