Presentació AMIC Directes

Gal·la Martí, Narcís Romà, Ramon Grau, Carme Junyent i Laia Nerín, durant la presentació (foto: AMIC).

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha posat en marxa AMIC Directes, un concurs de joves creadors de contingut audiovisual en català, adreçat a alumnes de segon cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà.

Els participants hauran de crear un contingut audiovisual a través d’una plataforma (YouTube, Twitch…), amb una durada mínima de 20 minuts en alguna de les dues categories: territori i esports.

AMIC Directes es donarà a conèixer entre l’alumnat al setembre, obrirà la convocatòria per participar a l’octubre, i al desembre un jurat especialitzat seleccionarà els continguts guanyadors.

L’objectiu de la iniciativa és “rehabilitar” la llengua catalana de la forma més atractiva per als joves, ja que són el futur, segons ha destacat en la presentació Carme Junyent, professora de Lingüística de la C i presidenta del consell lingüístic assessor del Govern.

Per la seva part, Gal·la Martí ‘galeta’, filòloga i creadora de continguts audiovisuals a les xarxes socials, ha remarcat el gran interès d’AMIC Directes per ajudar els joves a tenir referents en la seva llengua. En la mateixa línia, Laia Nerín ‘gufolove’, streamer de videojocs en català a Twitch, ha subratllat que el concurs contribuirà a normalitzar que el jovent pugui tenir a l’abast contingut en català.

La presentació del projecte ha tingut aquest dijous al Col·legi de Periodistes de Catalunya, i també ha comptat amb la intervenció de Ramon Grau, president de l’AMIC, i Narcís Romà, conseller delegat de la consultora digital Xtrategics.

El precedent

El nou concurs per a joves creadors de contingut audiovisual compta amb el precedent del reeixit certamen literari AMIC-Ficcions, laventura de crear històries, que en la darrera edició, la 14a, va comptar amb una participació rècord de 4.493 alumnes d’entre 15 i 18 anys de 284 centres educatius de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó i Catalunya Nord.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram