El mural de 'El Carmel mossega'

El Carmel ha recuperat el mural icònic del tauró. Foto: Twitter (@rosaalarcon)

El Carmel ha recuperat el mural emblemàtic del tauró capitalista que l’Ajuntament va esborrar per error el 2021 després de fer unes obres al mur on estava pintat. El consistori va celebrar l’acte d’inauguració del mural el passat 29 de gener amb una festa ciutadana per tornar a donar la benvinguda a un emblema del barri.

La nova pintura neix del projecte El Carmel mossega, que inclou diversos projectes artístics al barri que compten amb la participació de diferents equipaments i entitats.

Protesta veïnal

L’acte d’inauguració també va tenir un episodi reivindicatiu. I és que un grup de veïns convocats per la Plataforma d’Habitatges Afectats dels Tres Turons van assistir-hi amb pancartes que denunciaven “la gentrificació i la turistificació” del barri que consideren que es produirà amb el Pla dels Tres Turons, que preveu l’enderroc de 300 habitatges i la creació d’un nou pulmó verd.

D’altra banda, el 4 de febrer la mateixa plataforma va protestar contra el tancament nocturn de les bateries antiaèries del turó de la Rovira. El consistori hi està fent obres i ha instal·lat tanques que barren el pas als búnquers. Aquesta plataforma diu que el que fa l’Ajuntament és “gentrificar” l’espai “perquè “el marca i el museïtza”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram