Imatge aèria del barri de la Font del Gos. Foto: Google Maps

El Pla General Metropolità de 1976 va definir la Font del Gos com a parc forestal pel fet de compartir frontera amb el Parc de Collserola. Aquest barri, que oficialment no ho és, va ser construït a principis dels 40 i, des d’aquell moment, ha estat en una situació alegal. 39 anys després del pla urbanístic, i amb tots els problemes que això ha comportat per als veïns (la zona pateix manca d’equipaments i inversió), la situació continua sent la mateixa.

Les mobilitzacions dels veïns reclamant un canvi de la seva situació i una millora integral de les infraestructures i equipaments del barri es remunten molt enrere, però tal com denuncien des de l’Associació de Veïns, tot continua igual. El primer pas perquè alguna cosa canviï pot ser la reunió que avui mantindran el Districte i els veïns per tractar el futur del barri. La trobada es produirà després que fa dues setmanes el consistori aprovés per unanimitat una proposta del PSC que insta el govern municipal a facilitar i impulsar la participació dels veïns en la decisió sobre el futur urbanístic del barri.

El president de l’associació, Raül Ferrando, explica a Línia Horta que és molt “escèptic”, tot i valorar “positivament” la celebració de la reunió, ja que “ni aquest ni cap govern han fet res per intentar trobar solucions al problema de la Font del Gos”. Ferrando, però, també reconeix que la capacitat de maniobra de l’Ajuntament és limitada. I és que el futur del barri també està lligat al nou pla especial de protecció del Parc Natural de Collserola, competència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram