Una imatge d’arxiu de la porta d’entrada a la finca. Foto: Google Maps

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar a mitjans de maig, tal com va informar Betevé, una finca d’uns 10.000 metres quadrats a la Font d’en Fargues, situada entre els carrers Alt de Pedrell, Camil Olivares i Arc de Sant Martí, que estava ocupada des de feia 20 anys.

L’espai estava batejat amb el nom de la Jungla, tot i que en l’àmbit de ciutat era un lloc desconegut. A l’interior de la finca hi ha una casa antiga i senyorial d’estiueig que els propietaris no la feien servir des d’anys abans de l’ocupació. Des de fa temp els okupes havien anat fent-hi petites construccions amb materials reutilitzats.

El desallotjament es va fer per ordre judicial i sense incidències. Hi van participar diversos furgons policials i nou persones van ser expulsades de l’espai. La policia va permetre que els okupes tornessin a entrar per endur-se les seves pertinences, que principalment eren diferents instruments musicals, ja que organitzaven concerts. Posteriorment, un operari va canviar els panys de les portes que donen accés als terrenys que envolten la casa per evitar que es tornessin a ocupar i més tard un guàrdia privat de seguretat es va encarrergar de vigilar l’espai. Les nou persones van ser identificades per la policiai citades a declarar com a responsables d’una presumpta ocupació il·legal.

En declaracions a Betevé, alguns dels veïns de la zona van explicar el dia del desallotjament que els okupes ocasionaven molèsties en moments puntuals, especialment a l’estiu, quan feien més concerts. De totes maneres, també van destacar que el seu comportament, en la majoria d’ocasions, era cívic i respectuós.

PETICIÓ VEÏNAL
Ara l’objectiu dels veïns, tal com reclamen des de fa temps des de l’Associació de Veïns de la Font d’en Fargues, és que l’Ajuntament compri la finca per tal que s’hi puguin fer equipaments per al barri. “10.000 metres quadrats és una superfície extraordinària”, diuen.

La mateixa associació de veïns recorda que “el sòl té la qualificació per equipaments, cosa que vol dir que no s’hi poden fer pisos, que és el que dóna diners”. Això, segons l’entitat veïnal, és el que hauria de fer que “per una via o una altra l’espai acabi en mans de la ciutat”. De moment, però, des del Districte expliquen a aquesta publicació que encara és aviat per tractar la qüestió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram