La majoria d’ascensors s’intal·len a l’exterior de l’edifici. C.G.

Sant Genís seguirà tenint ajudes per a la construcció d’ascensors a partir de l’any vinent. L’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, ha assegurat que blindarà aquest projecte en el Pressupost Municipal de 2011, donada la bona acollida que ha tingut la iniciativa. El programa cobreix el 60% del cost de la instal·lació en blocs de quatre plantes o més amb un màxim de 45.000 euros, i en alguns casos, la subvenció és completa. A la ciutat ja s’han instal·lat a 578 edificis que no tenien ascensor, actualment hi ha 169 en obres i existeixen 233 peticions més en tràmit.

La previsió és que abans del 2016 s’hagin construit 2.400 ascensors a tot Barcelona. Fins al moment, més de 8.800 families ja s’han beneficiat d’aquesta ajuda.

Horta, Gràcia i l’Eixample són alguns dels Districtes on hi ha hagut més peticions per aquesta subvenció. Només a Horta s’han fet 152 sol·licituds, a partir de les quals es beneficiaran els barris de Sant Genís, Montbau i El Carmel.

ASCENSORS EXTERIORS

La manca d’ascensors als habitatges obliga a dissenyar una solució tècnica especial, sovint optant per la construcció exterior de l’ascensor. L’Ajuntament ha engegat 12 Plans de Millora Urbana que permetran instal·lar uns 864 ascensors a la ciutat. Al Districte, Montbau i Sant Genís tenen assegurada l’ajuda a 1.548 habitatges.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram