Marcé

Marcé és el nou comissionat de Cultura i Indústries Creatives. Foto: Ajuntament

Xavier Marcé, després d’haver estat regidor de Turisme i Indústries Creatives el passat mandat, ha estat nomenat avui comissionat de Cultura i Indústries Creatives. Així ho ha anunciat l’alcalde Jaume Collboni durant la presentació del nou cartipàs municipal de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, Marcé serà el cap visible i l’encarregat de les polítiques culturals del nou govern socialista de la ciutat a través d’un comissionat que queda englobat a la segona tinença d’alcaldia, la de Drets Socials, Educació i Cicles de Vida.

Un perfil marcadament cultural

Marcé acumula una llarga trajectòria vinculada al món de la cultura, tant des de l’administració com també del sector privat. A l’Ajuntament va exercir el càrrec de director de Recursos i d’Acció Cultural de l’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona), mentre que també va ser director de Cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet, director del Pla Estratègic de Cultura de Sabadell i director general de l’Institut Català de les Indústries Culturals entre els anys 2003 i 2007, durant el primer govern tripartit de la Generalitat.

Al sector privat, va ser director general, entre el 2001 i el 2003, del Grup Focus, una empresa del sector cultural dedicada a la producció d’espectacles. Més endavant, al mateix Grup Focus, va passar a ser vicepresident, un càrrec que va tenir del 2008 al 2016.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram