La Clota és un dels barris més singulars de la ciutat. Foto: Ajuntament

El paisatge del barri de la Clota, un dels més singulars de Barcelona, quedarà protegit amb l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General Metropolità (MPGM). Aquesta mesura s’ha aprovat al plenari del Consell Municipal amb els vots a favor de tots els grups polítics i ara s’enviarà a la Subcomissió d’Urbanisme per a la seva aprovació definitiva.

La modificació protegirà el camí de Sant Cebrià i eliminarà la construcció d’un vial per potenciar i protegir el traçat d’aquest camí d’origen medieval. D’altra banda, s’ha guanyat més d’un 88% d’espai destinat a l’habitatge, el 30% del qual seran de protecció pública. Aquesta mesura ha permès la reducció de l’alçada de l’edifici previst a l’avinguda de l’Estatut.

Finalment, la modificació també preveu el trasllat de l’equipament sanitari previst en el planejament vigent, que estarà a la zona de l’avinguda de l’Estatut i guanyarà més de 1000 metres quadrats de superfície. Això permetrà que hi hagi menys trànsit a la part central del barri.

REIVINDICACIÓ VEÏNAL
Aquesta modificació respon a dues reivindicacions històriques del veïnat. Per un cantó, el reconeixement del paisatge actual i les seves traces històriques i, per l’altra, la reducció de la volumetria de l’edifici previst a l’avinguda de l’Estatut.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram