Les obres dels camins del Parc del Guinardó. Foto: Twitter (@SalvemElsTresT1)

Les obres per arreglar els camins del Parc del Guinardó que s’estan fent des del febrer han obert una altra polèmica a banda de la que té a veure amb la massificació turística de la zona. Es tracta de la denúncia que ha fet la nova plataforma Salvem Els Tres Turons en relació a la presència d’amiant al terreny, que té el seu origen en les barraques que hi va haver al Turó de la Rovira fins a finals dels anys 80.

Des d’aquesta entitat veïnal, juntament amb un grup de jubilats de l’empresa Macosa-Alstom –on hi va haver treballadors afectats per l’amiant–, han denunciat que les obres no s’estan fent amb les mesures de seguretat adequades. Asseguren que s’hauria de tallar el pas pels camins que s’estan arreglant mentre durin les obres. Per la seva banda, des del Districte han explicat que són conscients del problema que a la zona hi ha amb l’amiant tot i que deixen clar que les obres actuals no suposen cap risc per a la salut de ningú.

DISCREPÀNCIES VEÏNALS
Les obres d’aquests camins no són ben rebudes per la plataforma Salvem Els Tres Turons. Des de l’entitat consideren que faran augmentar la “massificació turística” que pateix la zona. En canvi, quatre associacions de veïns de la zona defensen que feia falta arreglar els camins, ja que estaven fets malbé. Consideren que la millora d’aquests camins no té res a veure amb els problemes que hi ha al Turó de la Rovira, que també denuncien des de fa temps. De fet, recentment han tornat a denunciar l’incivisme que els veïns de la zona pateixen a causa de l’èxit turístic que té la zona dels búnquers del Carmel.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram