Custodia Moreno

Custodia Moreno va ser la pregonera de la Mercè l’any 2021. Foto: Ajuntament

La Generalitat de Catalunya ha atorgat la Creu de Sant Jordi a Custodia Moreno, infermera i activista veïnal del Carmel. Li han reconegut “la seva destacada  tasca dintre del món de l’associacionisme i l’activisme veïnal”.

Moreno, tal com remarquen des de la Generalitat, “ha lluitat des de fa moltes dècades, junt amb les seves veïnes i veïns, per tal de millorar les condicions de vida i els drets de la gent del barri del Carmel”. També destaquen “la seva gran capacitat d’esforç i la seva infatigable creença en un món millor”. Un caràcter, diuen, que “l’ha portada a ser sempre activa en la seva vida personal, però sobretot a promoure de manera col·lectiva importants canvis socials i polítics des de la iniciativa ciutadana”.

La trajectòria de Moreno ha estat celebrada i reconeguda en altres ocasions. Per exemple, l’any 2021, aquesta veïna va ser l’encarregada de fer el pregó de les festes de la Mercè.

Entre les vint personalitats distingides

Custodia Moreno ha estat una de les vint personalitats de tot Catalunya que han rebut la Creu de Sant Jordi 2023, que també ha estat atorgada a una desena d’entitats del país. La Generalitat va crear aquesta distinció l’any 1981, amb la finalitat de reconèixer persones i entitats que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la identitat o en el pla cívic i cultural. Es tracta d’una de les màximes distincions que entrega el govern català.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram