El jove gimnasta rus va exhibir-se a la Vall d’Hebron. Foto: Arxiu

El pavelló de la Vall d’Hebron va aplegar alguns dels millors gimnastes de l’actualitat, que no van voler perdre’s la 38a edició del Trofeu Ciutat de Barcelona – Memorial Joaquim Blume.

El campionat va servir com la confirmació d’un relleu generacional en aquest esport, ja que dues de les seves grans promeses, el rus Nikita Nagorni, de 19 anys, i la belga Nina Derwael, de 16 anys, van ser els guanyadors d’aquesta edició del torneig que es va celebrar al districte dissabte passat.

Nagorni, que va aconseguir la plata per equips als Jocs de Rio d’aquest passat estiu, va meravellar el públic amb la seva rutina. Els jutges van reconèixer l’actuació del gimnasta de Rostov valorant-la amb 88,900 punts, el resultat més alt. Un altre dels favorits del públic, el sabadellenc Rubén López, va ser segon, amb una puntuació de 85,950. El tercer en discòrdia, el japonès Kanji Oyama, es va quedar a les portes d’aquesta segona posició amb els seus 85,350 punts. Una de les poques notes negatives de la jornada va ser la lesió del gimnasta d’Alcoi Néstor Abad durant l’escalfament. L’alacantí és el vigent campió estatal de la modalitat.

Pel que fa a la representació femenina, la joveníssima Derwael va aconseguir pujar al calaix més alt del podi gràcies a la seva actuació, que els jutges van valorar amb 56,150 punts. La francesa Mélanie Dos Santos (54,400) i la russa Seda Tutkhalian (54,250) van acompanyar la gimnasta flamenca al calaix dels premis.