Els onze homes que van certificar l’ascens de categoria. Foto: UAH

L’ascens ja és una realitat. Malgrat haver protagonitzat una temporada magnífica, la UA Horta va haver d’esperar fins a l’última jornada per assolir l’objectiu, però el matí del passat diumenge 4 al Feliu i Codina va ser el més feliç en les dues darreres dècades: l’equip va derrotar el Lloret (4-0), un resultat que li va servir per proclamar-se campió de lliga i assolir l’ascens a Tercera 17 anys després.

Els de Xavi Molist depenien d’ells mateixos per acabar el curs al capdamunt de la taula i no van fallar, de manera que el resultat del partit a l’Energia entre el Sants i l’Andorra era absolutament intranscendent. El matx va arrencar amb un minut de silenci per recordar Emili Vicente i tot i que el killer Sergi Arranz no estava disponible per al matx, els seus companys no el van trobar a faltar i al primer minut Marçal Lladó va inaugurar el marcador amb un llançament de falta directa des de la banda esquerra. Els gols d’Óscar Imaz al 18, d’Edgar Tejada al minut 25 i de Kike Amador al 42 van deixar el partit i el campionat sentenciat abans del descans.

Així, la segona meitat va ser un mer tràmit, en la qual els aficionats van començar a celebrar la consecució del títol fent l’onada i entonant càntics fins que, finalment, l’àrbitre Marcelino Gracia va decretar el final del matx. Aleshores es va desfermar l’eufòria, va aparèixer el cava i l’equip va poder celebrar l’ascens de totes totes.

LÓPEZ SEGUEIX AL MARTINENC
Al Martinenc, per la seva banda, han decidit apostar per continuar amb dos dels pals de paller de l’equip, que gràcies a un segon tram del campionat notable, ha tancat la lliga en la quarta posició. I és que en els dos primers dies d’aquest mes, els del Guinardó van anunciar les renovacions del tècnic, Miguel López, i del màxim golejador, Roland Garrós, que ha marcat 14 gols en 18 partits després d’arribar al club al mercat d’hivern.