Eva Alegre

Eva Alegre, capitana de la UE Horta. Foto: Berta Mues

Eva Alegre (Sabadell, 1995) era tan tímida de petita que no volia guanyar les competicions escolars de natació per no haver de ser el centre d’atenció. “Vaig créixer molt en poc temps i ser més alta em feia ser més ràpida. Així que vaig acabar primera alguna vegada”, recorda la capitana de la UE Horta.

Mai, però, li ha agradat nedar. “M’avorreix”, confessa. Necessita fer-ho amb els al·licients que el waterpolo li proporciona. “L’entrenament és el meu millor moment del dia. El teu únic problema és ficar una pilota dins una porteria i evitar-ho”, descriu Alegre, que s’exercita amb l’equip entre 10 i 11 hores i mitja a la setmana, repartides en cinc dies. El cap de setmana tenen partit.

“Hi ha qui em pregunta per què no em canso del waterpolo i a mi em sembla impensable imaginar-me sense jugar”, diu la sabadellenca. La seva vida és l’aigua, ja que treballa com a enginyera de producte a Fluidra, empresa del sector de la piscina i el wellness.

Anni Espar, el seu mirall

Com a nova capitana de la UE Horta intenta transmetre “calma, seguretat i experiència” a un grup on “quasi totes” les seves companyes són més joves que ella. “Es tracta d’animar-les en els moments més difícils, però hem començat tan bé la temporada que no ha calgut gairebé res d’això”, explica Alegre, que assegura que necessita millorar en lectura de joc i intensitat defensiva. La seva referent és Anni Espar, líder del CN Mataró i amb qui va coincidir al CN Sabadell, el seu club de formació. “És una jugadora i una companya excel·lent que sap com animar-te quan no et surten les coses”, la retrata.

Malgrat la primera derrota del curs, el passat 13 de novembre contra el CD Waterpolo Iruña 9802 per 12-11, la UE Horta conserva el lideratge del grup A de Primera Divisió, la segona categoria. El pròxim rival serà, el dissabte 27 de novembre, el Cuatro Caminos, un “bon equip on destaquen Maialen Ona i Claudia Benito. Haurem de donar la nostra millor versió”.

Està encantada en el grup amb més química i confiança en la seva etapa a Horta i, curiosament, en la temporada amb més canvis. “Guanyar millora la unió i l’autoestima del grup, i les quatre noves jugadores s’han adaptat molt bé. Tenim molta sort de tenir un entrenador com l’Oriol Masip, que ens entén i es deixa la pell perquè estiguem bé i millorem. Dedica moltes hores a l’equip”, agraeix.

Sempre li estarà agraïda al seu pare, el Xavi Alegre, qui la va apuntar a waterpolo. “Em diu que ja ha vist prou partits, però em ve a veure de tant en tant, eh”, confessa, divertida, Alegre, que fa honor al seu cognom.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram