Darrere les persianes Breu història lesbianes Barcelona

Imatge de la portada del llibre. Foto: Ajuntament de Barcelona

Darrere les persianes és una novel·la gràfica que traça un recorregut històric per la memòria de les lesbianes a Barcelona. El 20 de juny a les 18 hores, el Centre LGTBI (carrer Comte Borrell, 22) acollirà la presentació del còmic de la mà de les seves autores: Isabel Franc, guionista, i Rosa Navarro, il·lustradora. A més, les acompanyaran Maria Giralt, assessora del còmic, i Maio Serrasolsas, artista i cantant transfeminista i activista lesbiana.

La novel·la gràfica proposa acompanyar dues estudiants de màster en el seu treball de recerca per la història silenciada i invisibilitzada de les lesbianes.

Al llarg de la investigació es trobaran amb figures destacades de la Segona República, com Irene Polo, Lucía Sánchez Saornil o Anna M. Martínez Sagi. Així mateix, descobriran les tortures i les aberracions del Patronato de Protección a la Mujer durant el franquisme i ens revelaran els codis comunicatius de la clandestinitat i la resistència.

La seva recerca dels personatges continuarà i resseguiran el fil fins a l’explosió social, cultural i artística de la Transició. La llei del matrimoni igualitari també tindrà un gran pes en la història.

Amb un llenguatge àgil i unes il·lustracions que recreen fotografies icòniques, el llibre recull el testimoni i les memòries de les persones que van protagonitzar fites històriques clau en la lluita pels drets de les lesbianes.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram