El mercat d’Horta ha aprovat la seva reforma fa poc. Foto: Ajuntament

Diferents mercats de Barcelona, entre ells els d’Horta i el Carmel, són els protagonistes de ‘Gent de Mercats’, la nova sèrie que TV3 ha començat a gravar i en la qual també participaran mercats d’altres municipis catalans. La producció, que té el suport de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, s’endinsa en els mercats municipals de productes alimentaris i en les persones que hi conviuen dia a dia amb l’objectiu de donar a conèixer la vida dels comerciants, dels compradors i, en definitiva, de totes les persones que tenen relació amb els mercats.

La nova sèrie, dirigida per la periodista Tana Collados i que s’emetrà a partir de la tardor, es fixa en el dia a dia d’aquests equipaments que són peces fonamentals en el teixit dels barris. Barcelona té una xarxa de 39 mercats estables de productes alimentaris amb edifici propi que, o bé han estat remodelats en els darrers anys, o estan pendents de remodelació.

A banda dels mercats d’Horta i el Carmel, a la sèrie també hi apareixeran els de Sant Antoni i la Concepció (Eixample), La Mercè (Nou Barris), Sants (Sants-Montjuïc), l’Abaceria i Estrella (Gràcia) i Provençals (Sant Martí). En total són nou mercats amb característiques ben diferents entre ells, però que reflecteixen la realitat que es viu cada dia en la quarantena de mercats municipals de la ciutat.