Fruita

Foto: Ajuntament

L’alimentació saludable i de proximitat està en auge. Malgrat això, en ciutats com Barcelona no sempre hi ha una oferta prou gran per atendre aquesta forma de consumir aliments.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Barcelona i la Unió de Pagesos han decidit impulsar una prova pilot que té per objectiu acostar els petits productors d’aliments d’arreu del territori a la capital catalana. Sota el títol de Terra Pagesa, el projecte permetrà que 16 productors distribueixin les seves fruites i verdures directament a set comerciants de sis mercats de la ciutat. El repartiment d’aquests productes agrícoles serà possible gràcies a la intermediació en el procés d’un centre logístic que serà gestionat pel Centre d’Intercanvi d’Aliments de Proximitat (CIAP).

Setze petits productors catalans distribuiran les seves fruites i verdures en sis mercats de Barcelona

La iniciativa s’emmarca en el programa d’activitats i iniciatives de Barcelona com a capital mundial de l’alimentació sostenible. Segons apunten des del consistori barceloní en un comunicat, Terra Pagesa vol “fomentar que la ciutat pugui facilitar i enfortir el teixit de productors i productores locals que fan venda de proximitat, tot apostant per un canvi de model alimentari, el suport al comerç de barri, la qualitat alimentària, la garantia de l’origen dels productes i la sostenibilitat ambiental i territorial”.

La prova durarà tres mesos i, un cop s’acabi, es preveu desenvolupar el projecte durant l’any 2022 al Biomarket de Mercabarna, aprofitant el centenar de productors de la Unió de Pagesos que s’han mostrat interessats a participar-hi.

D’arreu del territori

Tot i que encara no s’han definit els 16 productors i els sis mercats que integraran la prova pilot, sí que s’ha donat a conèixer que entre els pagesos que en formaran part n’hi haurà de les Terres de l’Ebre, Lleida, la Noguera o el Priorat. Així mateix, també hi haurà productors de la regió metropolitana, de municipis com Torrelles de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi, Castellbisbal o Palafolls.

D’altra banda, també ja se sap que al Mercat de Sants, el Mercat de la Concepció, el Mercat d’Horta, el Mercat de la Llibertat i l’Economat Social de Sants es podran trobar els productes ecològics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram