Sergi Ferrer

Sergi Ferrer, President dels comerciants de la Barceloneta

El comerç està canviant molt ràpidament a la Barceloneta i molts botiguers no poden resistir els canvis. Sergi Ferrer demana una mica d’ajuda per revitalitzar una zona icònica de Barcelona on els lloguers són massa alts per als comerciants de tota la vida. Projectes com el de la llibreria La Garba són el model a seguir.

Quina és la situació del comerç a la Barceloneta?
Difícil. El comerç autòcton ha anat tancant al llarg dels anys i en queden quatre o cinc. Hi predomina la restauració i poca cosa més. Merceries, alguna cansaladeria, queviures… Molt poquet. I coses molt bàsiques. És preocupant perquè els veïns se’n van a comprar fora del barri.

I què hi podem fer?
Nosaltres no tenim capacitat de maniobra perquè el que no pot fer una botiga petita de roba que arriba a la Barceloneta és pagar els 2.000 euros de lloguer que li demanen. No ho poden assumir de cap manera. No surt rendible obrir un negoci en un barri on els lloguers estan disparats.

L’Ajuntament s’ha ofert per ajudar-vos en això?
Ens parlen de comprar locals disponibles i d’oferir-los al comerç, però no ho estan fent. Una manera d’ajudar-nos seria posar en marxa projectes comunitaris com el que ha salvat la llibreria La Garba. Potser aquest model serviria per potenciar el petit comerç del barri.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram