Queviures Múrria

Queviures Múrria, un comerç emblemàtic de la ciutat. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha organitzat la primera Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en ciutats europees, que tindrà lloc el pròxim 7 de març a la Llotja de Mar.

L’esdeveniment neix amb l’objectiu de crear estratègies conjuntes entre la capital catalana i les ciutats de París, Roma i Lisboa per preservar el patrimoni comercial europeu. Per a fer-ho, el consistori ha organitzat taules rodones i ponències per reflexionar i debatre sobre la preservació i la promoció del comerç emblemàtic, un tipus de comerç que consideren “un valuós patrimoni cultural, comercial i històric per a Europa”.

El programa

Amb tot, l’acte comptarà amb la presència de ponents nacionals i internacionals referents en la matèria, així com la participació institucional del Parlament Europeu.

La jornada començarà amb una intervenció dels representants polítics de les ciutats que formaran part de l’acte. A continuació, es podrà visitar una exposició sobre comerços emblemàtics. Durant el dia també es presentarà l’informe del grup europeu de treball sobre ciutats europees i comerç.

Les ponències tractaran el comerç emblemàtic al continent i també les bones pràctiques en aquest tipus de negocis. Finalment, es reconeixerà la figura de Maya Ruíz Picasso.

La jornada estarà oberta a tothom qui hi vulgui anar, però la cita està especialment dirigida al teixit comercial de Barcelona i als establiments comercials emblemàtics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram