parada mercat

Foto: Ajuntament

Amb l’objectiu de reduir el consum innecessari de plàstics als envasos alimentaris, Mercats de Barcelona ha engegat el projecte Plàstic Zero. Aquesta iniciativa, emmarcada en el programa Comerç Verd, aposta per la reducció de plàstics d’un sol ús als mercats de la ciutat i la promoció d’alternatives més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Per conscienciar els consumidors i clients, les pantalles informatives dels mercats mostren una guia de recomanacions per a la reducció dels envasos que inclou informació sobre alternatives reutilitzables i destaca els avantatges de substituir els plàstics. La guia és especialment útil perquè no totes les carmanyoles són apropiades. Cal que siguin de materials aptes per a ús alimentari i fàcils de netejar (per exemple, de vidre, plàstic o metall), i que tinguin una tapa adequada.

Per raons higièniques, els envasos han d’estar sempre nets, ben esbandits i eixuts, i han d’estar lliures d’esquerdes, taques i òxid. Quant a les bosses reutilitzables, és important que siguin de tela, malla o silicona, que es puguin rentar i que el consumidor les porti netes i seques.

Comerç Verd és un programa que té per objectiu fomentar i visualitzar els productes locals, de pagès, de llotja i ecològics als mercats municipals i, alhora, consumir-los de forma més sostenible.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram