mercat provisional d’Horta

L’interior del mercat provisional d’Horta, ple de clients. Foto: Ajuntament

El mercat provisional d’Horta s’ha convertit en un cas d’èxit d’ençà que va obrir les seves portes al desembre. Els clients de tota la vida continuen comprant al mercat, però també s’hi sumen curiosos i nous consumidors.

El nou mercat ha atret més de 140.000 visitants durant els dos primers mesos de l’any, unes xifres molt superiors als 85.000 usuaris que va tenir l’antiga seu durant el mateix període del 2023.

“Ens està anant molt bé. Veníem de la foscor absoluta, amb moltes parades tancades, i hem capgirat la situació: ara tot torna a estar obert, ple de gent i amb més clients”, celebra el president dels paradistes, Vicenç Bailón.

Malgrat la bona acollida de veïns i paradistes, els comerciants esperen amb candeletes l’inici de les obres i la tornada a l’edifici original. “Aquí estem molt bé, però allà hi estarem encara millor. Tindrem un aparcament per als cotxes i un supermercat que atraurà molta gent”, explica Bailón.

El futur del mercat

Les obres del mercat original, que encara no tenen data oficial d’inici –han de començar aquest any–, s’allargaran uns quatre anys. L’edifici, del 1951, conservarà la seva característica estructura de formigó, però tindrà un tancament de vidre que deixarà entrar la llum.

Quan paradistes i clients tornin a omplir els passadissos del mercat del carrer Tajo, l’equipament provisional es mantindrà. L’edifici provisional s’utilitzarà per fer més atractiu l’eix verd que travessa el districte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram