L’hort urbà de la coberta vol “renaturalitzar” el barri. Foto: Ajuntament

El Mercat de la Vall d’Hebron estrenarà nova imatge a finals del 2018, després de les obres de reforma que arrencaran durant el primer trimestre de l’any vinent. Així ho van explicar la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, i el tinent d’alcalde d’Empresa, Jaume Collboni, durant una visita al mercat fa unes setmanes.

Segons Ballarín, aquesta remodelació té l’objectiu de fer el mercat “més competitiu i més modern”. De fet, les instal·lacions passaran de tenir 9.000 metres quadrats a 11.300, ja que l’edifici s’ampliarà per la seva part posterior. També es reformaran les dues façanes i s’hi incorporarà un nou autoservei. 

L’Ajuntament invertirà 10 milions en la millora de l’equipament, el qual tindrà un total de cinc plantes –tres d’elles soterrades– i s’hi instal·larà un hort urbà de 1.400 metres quadrats a la seva coberta en el marc del “procés de renaturalització” de la ciutat, apunten des del consistori. A més, es reordenaran els accessos al mercat i el seu entorn pròxim i es millorarà la seva accessibilitat.

La reforma és una reivindicació històrica dels comerciants. “Una de les missions més importants dels mercats és precisament aquest rol de cohesió amb el territori i d’espai públic compartit”, va dir Collboni.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram